Μετακόμιση

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη μετακόμιση και τις μεταφορές

Πώς θα οργανώσω σωστά μια μετακόμιση;

Λίστα εργασιών που πρέπει να κάνεις:

Το μυστικό για να γίνει εύκολα μια μετακόμιση και να ολοκληρωθεί σύντομα χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, είναι η κατάλληλη οργάνωση και τάξη. Για να μην παραλείψετε κάτι καλύτερα να φτιάξετε μια λίστα με τις εργασίες που θέλετε να γίνουν καθώς και τη σειρά που θα ακολουθήσετε.

Υλικά για το Πακετάρισμα

Σίγουρα θα χρειαστείτε περισσότερα υλικά από όσα υπολογίζετε. Πριν ξεκινήσετε φροντίστε να προμηθευτείτε περισσότερες κούτες, κολλητικές ταινίες και υλικά συσκευασίας. Έτσι, είναι βέβαιο ότι δεν θα ξεμείνετε από υλικά στη διάρκεια του πακεταρίσματος.

Μην παραγεμίσετε τις κούτες:

Αν θέλετε να κάνετε πιο εύκολη τη μεταφορά σας είναι καλύτερο να μην γεμίζετε πολύ τις κούτες σας. Είναι προτιμότερο να βάλετε τα βαριά αντικείμενα σε μικρές κούτες για να μπορείτε να τις σηκώνετε και να τις μεταφέρετε πιο εύκολα.

Οργανώστε το νέο σας χώρο:

Για να γλιτώσετε τον περιττό κόπο, καλό θα ήταν να αποφασίσετε εκ των προτέρων ποιες κούτες είναι για το κάθε δωμάτιο ώστε να μεταφερθούν κατευθείαν στη σωστή θέση αποφεύγοντας το περιττό κουβάλημα.

Σημειώστε το περιεχόμενο κάθε κούτας:

Το να σημειώνετε πάνω στη κάθε κούτα το περιεχόμενο της θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτε να βρείτε εύκολα και γρήγορα οτι ψάχνετε όταν μετά τη μετακόμιση έρθει η ώρα για το ξεπακετάρισμα. Η οργάνωση είναι ο πρώτος και πιο σημαντικός παράγοντας σε κάθε μεταφορά νοικοκυριού. Αν οργανώσετε και πακετάρετε σωστά τα πράγματα σας μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, αφού έτσι μειώνεται το κόστος των εργατικών

Ποια είναι η τιμή για μια μετακόμιση;

Η μέση τιμή μιας μεταφοράς είναι 250 ευρώ. Ωστόσο ανάλογα με τη μετακόμιση, την απόσταση, τις υπηρεσίες που θα επιλέξετε και άλλους παράγοντες η τιμή από 50 μέχρι 1300 ευρώ.

Ποιες υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει μια μεταφορική;

Καλό θα ήταν να περιγράψετε όσο πιο λεπτομερώς γίνεται τις ανάγκες και τα αντικείμενα που θέλετε να μεταφέρετε. Όσο πιο πλήρη και αναλυτική περιγραφή δώσετε στον υπεύθυνο της μεταφορικής εταιρείας στην οποία θα αναθέσετε τη μεταφορά, τόσο πιο εύκολο θα είναι και για εκείνον να σας δώσει μια ακριβή προσφορά ώστε να μπορέσετε και εσείς με τη σειρά σας να κανονίσετε και τον προϋπολογισμό. Έτσι, κατά τη συνεννοήση που θα κάνετε με τη μεταφορική καλό θα ήταν να ενημερωθείτε για τις επιπλέον εργασίες που μπορούν να σας παρέχουν και να ώστε να συμπεριληφθούν στο τελικό πλάνο για τη μετακόμιση.

Παρακάτω θα βρείτε τις πιο δημοφιλής υπηρεσίες που παρέχονται από τις μεταφορικές εταιρείες. Η τιμή εξαρτάται σημαντικά από τις έξτρα υπηρεσίες που θα επιλέξετε και με αυτό το τρόπο διαμορφώνεται και ο τελικός προϋπολογισμός της μεταφοράς.

 

  • Μοντάρισμα και ξεμοντάρισμα επίπλων
  • Συσκευασία εύθραυστων υλικών
  • Αποσύνδεση και σύνδεση οικιακών συσκευών
  • Αποθήκευση οικοσκευών και επίπλων

Από τι εξαρτάται η συνολική τιμή μιας μετακόμισης;

Μέγεθος σπιτιού

Δηλώνοντας τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού σας βοηθάμε τους επαγγελματίες της μεταφορικής να καταλάβουν τον όγκο των αντικειμένων που έχετε στο σπίτι σας. Όπως είναι λογικό άλλο όγκο πραγμάτων έχει ένα δυάρι, ένα τριάρι και άλλο ένα τεσσάρι. Ειδικά στις γκαρσονιέρες μέχρι 50 τετραγωνικά μέτρα ο όγκος των συσκευών δεν διαφέρει ιδιαίτερα.

Εργατικά

Το προσωπικό το οποίο θα απασχοληθεί για τις ανάγκες της μεταφοράς επηρεάζει τη τελική τιμή ανάλογα με τις εργασίες που θα κάνει, τον χρόνο τον οποίο θα απασχοληθεί και φυσικά τον αριθμό των εργατών. Μπορείτε να συζητήσετε με τη μεταφορική και να τους περιγράψετε τα πράγματα ώστε να συμφωνήσετε για τον αριθμό των εργατών.

Υλικά

Τα υλικά που χρειάζονται για μια μετακόμιση αφορούν κατά κύριο λόγο τη συσκευασία των αντικειμένων, δηλαδή κούτες, χαρτοκιβώτια, αεροπλάστ και αυτοκόλλητες ταινίες. Τα υλικά αυτά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από καταστήματα με είδη συσκευασίας ή να συμφωνήσετε με τη μεταφορική να σας τα εξασφαλίσουν, γλιτώνοντας σας από τον κόπο.

Απόσταση

Όταν η μεταφορά αφορά μικρή απόσταση, τότε τα μεταφορικά έξοδα δεν είναι πολλά. Όμως για μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις συνήθως υπάρχει έξτρα οικονομική επιβάρυνση ανά χιλιόμετρο. Σε περιπτώσεις μετακομίσεων που αφορούν μεγάλες αποστάσεις, η τιμή συχνά μετριάζεται αν γίνουν συνδυαστικά με κάποια άλλη μεταφορά προς την ίδια περιοχή. Η επιλογή αυτή συνδέεται με εξοικονόμηση κόστους για τους πελάτες αλλά και χρόνου για τους επαγγελματίες.

Χρήση ανυψωτικού

Σε πολλές περιπτώσεις μετακομίσεων το ανυψωτικό μηχάνημα είναι απαραίτητο για την ανύψωση αντικειμένων με μεγάλο βάρος η μεγάλο όγκο. Η τιμή του ανυψωτικού εξαρτάται από την ώρα θα θα χρησιμοποιηθεί ενώ το κόστος του για μια μέση περίπτωση μεταφοράς ανέρχεται περίπου στα 50 ευρώ. Η χρήση αναβατορίου έχει διπλό όφελος καθώς συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρόνου ενώ παράλληλα περιορίζεται σημαντικά ο κίνδυνος φθοράς των μεγάλων αντικειμένων.

Ειδικές περιπτώσεις

Δεν είναι ίδιες όλες οι περιπτώσεις μεταφορών. Υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που χρειάζονται ειδική μεταχείριση στη μεταφορά τους. Συνήθως τέτοια αντικείμενα είναι το πιάνο, μεγάλα μουσικά όργανα, αντίκες ή ορισμένα έργα τέχνης. Τα αντικείμενα αυτά επειδή είναι πολύ μεγάλης αξίας θέλουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη μεταφορά τους. Έτσι, αν έχετε τέτοιου είδους αντικείμενα, καλό θα ήταν πριν κλείσετε συμφωνία με κάποια μεταφορική εταιρεία, να σιγουρευτείτε ότι διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία.

MyConstructor.gr

Αν ψάχνετε για οικονομική και αξιόπιστη εταιρεία μετακομίσεων τότε την καλύτερη και αποτελεσματικότερη έρευνα αγοράς θα την κάνετε χρησιμοποιώντας το myConstructor. Στο MyConstructor.gr θα βρείτε εγκεκριμένες και οικονομικές εταιρείες και μεταφορείς, θα συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις από πελάτες της εκάστοτε εταιρείας. Έτσι αφιερώνοντας λίγο χρόνο, σας δίνεται η δυνατότητα να καταχωρήσετε δωρεάν την μετακόμιση σας και να λάβετε προσφορές από μεταφορικές ή να επιλέξετε την εταιρεία για μετακομίσεις από τον κατάλογο μας.

Μετακομίσεις

Οι μετακομίσεις πρέπει να εκτελούνται από έμπειρα συνεργεία ώστε να γίνονται με προσοχή και ασφάλεια. Στο MyConstructor.gr θα βρείτε εταιρείες που αναλαμβάνουν κάθε είδους μετακόμιση, από την πιο μικρή ως την πιο απαιτητική. Οι εταιρείες μας αναλαμβάνουν να μεταφέρουν με ασφάλεια τον οικιακό σας εξοπλισμό ή ό,τι άλλο επιθυμείτε. Πολλές από αυτές διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό και ανυψωτικά μηχανήματα σε χαμηλές τιμές για την μετακόμιση σας.